Om webredaktør Per-Erik Skramstad

Det er grenseløst mye jeg ikke kan, men jeg er en sabla god webredaktør. Jeg har lang erfaring med å administrere nettsteder, Facebook-sider, Twitter-kontoer, Instagram-kontoer og YouTube-kanaler, både for meg selv og kunder. Selv om kjernen i alt jeg gjør er å bygge søkemotorvennlig innhold av høy kvalitet, er målet alltid konvertering. Mine private webprosjekter bruker jeg blant annet til å eksperimentere med søkemotoroptimalisering, noe som også kommer mine kunder til gode.

Noen av mine kunder er eller har vært Spitsbergen Travel, Teres Medical Group, Aleris, Volvat, Cosmo Clinic, Akademikliniken, Gjenskinn gravminner, Hurtigruten, Hellvik Hus, Storebrand, Coop, Plastikkirurggruppen Stockholm og Delphi Fondene.

 

Webredaktør Per-Erik Skramstad: Noen referanser, prosjekter etc.

Rådgivning om spiseforstyrrelser (frivillig arbeid)

Ulønnet frivillig arbeid: SEO, rådgivning, analyse for organisasjonen Rådgivning om Spiseforstyrrelser, en landsdekkende interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat, kropp og selvfølelse – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse (bulimi, anoreksi, overspising etc.), og for deres pårørende.

Volvat

Webredaktør.

Volvat.no - Volvat Stokkan - Volvat Tromsø - Overvektsoperasjon.no (slankeoperasjon i Trondheim) - Overvektskirurgi.no - osv.

Teres Medical Group

Teres Medical Group er Norges største sammenslutning av ledende kirurgiske klinikker og private sykehus.
Styrking av nettsatsingen til kjedens klinikker og sykehus gjennom heving av kvaliteten i alle ledd og øke fokuset på pasientenes behov. Facebook, firmablogg, mikrosites, YouTube, Twitter. Koordinering av websatsingen i Skandinavia. Balansere forholdet mellom børs og katedral. Stadige facelifter.
Publiseringsløsning: Joomla, Wordpress, Blogger m.fl. Teres Sverige og Teres Denmark
Samarbeid med Attend IT.

 

Referanse Teres Stokkan (Teres-klinikk i Trondheim)

Per-Erik Skramstad har bistått Teres Stokkan med utvikling og oppdatering av sine nettsider med tanke på søkemotoroptimalisering. Klinikkens nye satsning på kosmetiske behandlinger og tjenester innen fedmekirurgi fikk med hjelp fra Skramstad fra første dag god relevant trafikk som genererte kunder og pasienter.

Jeg har samarbeidet med mange liknende firma i mine tidligere jobber, men aldri møtt noen med Skramstads oversikt, kunnskap og kompetanse. Profesjonell, klok og behagelig i alle sammenhenger. Hans spesielt gode tilgjengelighet og korte responstid har gitt Teres Stokkan et viktig løft.

Terje Østlyng

 

Referanse Teres Colosseum, avd. slankeoperasjon

Hanne-Berit Kielland

Jeg har samarbeidet med Teres sin webredaktør gjennom mange år, Per-Erik Skramstad. Som ny i Teres var det godt å ha Per-Erik som samarbeidspartner. Han var inkluderende, behjelpelpelig og tålmodig. Per-Erik var opptatt av høy kvalitet på det arbeidet han gjorde for Teres, men jobbet samtidig systematisk, effektivt og raskt. Han er en person man blir trygg på, en man kan stole på og han får sine kollegaer til å føle seg trygge på det de bidrar med. Det er lett å anbefale Per-Erik til potensielle fremtidige arbeidsgivere.

Hanne-Berit Kielland, pasientkoordinator

 

Cosmo Clinic

Webredaktørtjenester (cosmoclinic.no)

Gjenskinn gravminner

Gjenskinn gravminner. Foto: Per-Erik Skramstad

Foto: Per-Erik Skramstad / Webkommunikasjon.no

Som et lite sideprosjekt har jeg hjulpet to kunstnervenner med å markedsføre spesialdesignede gravstøtter i syrefast stål.

Fotografering, SEO, foto, Instagram, Facebook, PR, blogging etc.

Her kan du se noen bilder jeg har tatt i forbindelse med dette webprosjektet

 

Spitsbergen Travel

Spitsbergen Travel er Svalbards eldste og største reiselivskonsern og turoperatør, med forretningskontor i Longyearbyen.
Oppbygging av innhold på ny webløsning. Opplæring av nettredaktører, bugfiksing, teknisk oppfølging og kvalitetskontroll. YouTube, blogg, Twitter
Publiseringsløsning ny web: EPiServer.
Samarbeid med Making Waves og Hurtigruten.

Aleris Helse

I november 2015 ble Teres-gruppen kjøpt opp av Aleris. Siden da har jeg i tillegg til det daglige webredaktørarbeidet bidratt til å gjøre overgangen for de tidligere Teres-klinikkene så smidig som mulig under de gitte forutsetninger.

Akademikliniken

Webredaktørtjenester

 

 

Korrekturavdelingen

Korrekturavdelingen

Idealistisk drevet nettsted. Innhold, design, kontinuerlig søkemotoroptimalisering, noe grafikk, webredaktør. Korrekturavdelingen er manges førstevalg når de trenger skriveregler og hjelp med rettskrivning og tegnsetting.

Korrekturavdelingen.no var en av to finalister til Rosingprisen 2007 og er mitt referanseprosjekt innenfor søkemotoroptimalisering.
Korrekturavdelingens side på Facebook følges av en del tusen engasjerte personer.

 

Hurtigruten

Hurtigruten er blitt kåret til verdens vakreste sjøreise. Hurtigruten har vært min hovedoppdragsgiver siden oktober 2008. Tekstskriving, tekstredigering, billedbehandling, kvalitetssikring i vid forstand og en rekke andre arbeidsoppgaver som hører til en webredaktørs hverdag.
Support, CMS-opplæring og kvalitetskontroll for, Hurtigruten.co.uk, Hurtigruten.de, Hurtigruten.us (firmablogg) og Hurtigruten Sverige
Opplæringsvideoer.
Samarbeid med Making Waves og Funn IT.
Publiseringsløsning ny web: EPiServer.
Etc. etc. etc.

Referanse Hurtigruten

«Som ansvarlig for Hurtigrutens nye nettsted, som skulle rulles ut til kundene i november 2008 hadde jeg for lite ressurser til å kunne få produsert godt innhold som kunne brukes. Gjennom gode kontakter innenfor feltet ble jeg anbefalt å ta kontakt med Per-Erik for å få produsert godt innhold. Da Per-Erik ble en del av vårt produksjonsteam på tre/fire for å produsere innhold til hurtigruten.no og hurtigruten.com begynte et halvårlig løp for leveranse. Dette var et løp som hadde tette leveranser og tette oppfølginger.

Per-Erik har en sans for innholdets funksjon for kunder, hans tilnærming til fagfeltet er preget av hans kunnskap på det språklige og det digitale feltet. Han har stor kunnskap om innholdets form i forhold til dets funksjon.

Å kjenne nettets oppbygging er noe som i den funksjonelle spesialiseringens tegn er blitt borte. Per-Erik kan sin web-teknologi. Dette gjør det enklere å få en helhetlig forståelse over hvordan nettstedet bør bygges opp, og hvordan man kan benytte dette for bedre synlighet.

Synlighet og søkbarhet er avhengig av mange variabler - å ha kontroll på disse gjennom å ha kontroll på SEO (søkemotoroptimalisering) og arbeide planmessig med analyse for å bedre resultatene er og kunnskap Per-Erik er opptatt av. Endringene baseres på innhenta kunnskap.

Per-Erik tar vare på sine kunder og gir av seg selv og sin kunnskap. Han diskuterer gjerne grunnene for sine beslutninger og deler dem med sine oppdragsgivere. Fra 2008 og framover arbeidet vi sammen med Hurtigrutens nettsted og Per-Erik var innvolvert i alle delene av tekst og grafisk produksjon, han var med på strategisk arbeid og helt ned til formatering av bilder. I en organisasjon hvor “alle gjør alt” er dette gode egenskaper hos en konsulent.

Som webansvarlig i Hurtigruten fram til 2012 vil jeg anbefale Per-Erik som hardtarbeidende og kunnskapsrik, som leverer etter intensjonene og ofte mye mer.»

Robert Isaksen

Wagneropera.net

Waltraud Meier

Wagneropera.net er et idealistisk drevet engelskspråklig nettsted for operaelskere, særlig Wagner-interesserte. Nettstedet har intervjuer med blant andre Irene Theorin, Stefan Herheim, Anne Evans, Johanna Meier og Graham Clark og regissører som Kasper Holten og Peter Konwitschny.
Dessuten intervjuer på norsk med blant andre Lisbeth Balslev, John Tomlinson, Wolfgang Wagner og Poul Elming.
Ansvarlig for utvikling av hele nettstedets form og innhold: intervjuer, bakgrunnsmateriale, mange av bildene, grafikk, anmeldelser, omtaler, biografier osv. Nettstedet, som ble lansert april 2008, skal være den største og viktigste engelskspråklige ressursen om komponisten Richard Wagner og hans musikkdramaer.
Publiseringsløsning: Dreamweaver.

Storebrand

Kvalitetssikring av innhold til nye Storebrand.no. Arbeidet besto blant annet av å lage gode, korte og søkemotoroptimaliserte tekster i samarbeid med nettredaktørene og underredaktørene, kvalitetssikre alle detaljer, delta i teamet som jobbet med utviklingen av nettstedet og publiseringsløsningen, delta på brukertester, gjøre forarbeidet til videreutviklingen av nettstedsøket, lage søkemotoroptimaliserte sidebeskrivelser og sidetitler, forbedre nettstedsøket (i Sharepoint). Publiseringsløsning: Lotus Notes.  

Delphi Fondene

Videreutvikling av Delphi.no’s framesbaserte nettsted til en XHTML-basert, moderne og søkemotorvennlig løsning: Innholdsstruktur og tekst. Selve nettstedet: IxD.
Publiseringsløsning: Lotus Notes.  

Blakseth bobilutleie (Oslo og Akershus)

Planlegging, design, webredaktør, medvirkning til innholdsproduksjon, bildebehandling, kampanjer, kontinuerlig søkemotoroptimalisering, AdWords-annonsering. Firmablogg om bobiler og bobilutleie.
Publiseringsløsning: Dreamweaver.

Referanse Blakseth bobilutleie

Dag-Adler Blakseth

"Jeg startet opp Blakseth bobilutleie i 2007, helt fra bunnen av. Ved hjelp av Per-Erik og hans ekspertise på oppbygging av hjemmeside, markedsføringsteft og søkemotoroptimalisering, ble Blakseth bobilutleie en av hovedaktørene i markedet på under 12 måneder.

Siden 2008 har vi stort sett vært på topp 3 listen, for alle relevante søkeord. Resultat: Vi har flere kunder og forespørsler enn vi klarer å håndtere!"

Dag-Adler Blakseth

 

 

Andre referanser og samarbeidspartnere

Jeg har arbeidet i følgende publiseringsløsninger: Joomla, Custom Publish, EPiServer, Firmanett, WordPress, Blogger, Dreamweaver, MyWebPage, Lotus Notes, 123 On Web, etc. Samarbeid med blant andre Attend, Zeppelin, Forte Digital, Making Waves, NetLife Research, IxD og Webgruppen har lært meg mye.

 • Bleieboden.no - tøybleier og andre produkter for mor og barn
 • Rachel Grepp Heimen (frilans webredaktør etc.). Rachel Grepp Heimen ble dessverre nedlagt i 2012.
 • Steinerskolen i Lørenskog
 • Stavdal Utleiesenter
 • Svendsen's Glass-Service
 • Adler konsult (frilans webredaktør etc.)
 • AF Gruppen
 • Amatorfotografen.no
 • Teres Hospitalet Aalborg
 • BaiBooks.com
 • Teres Bergen (frilans webredaktør)
 • Bergersen.net: bergersen.net kan hjelpe din bedrift med å få på plass en moderne publiseringsløsning til en gunstig pris. WordPress er et open source produkt som gir din bedrift muligheten til å både ha en enkel publiseringsløsning med bildegalleri, knytning mot Facebook og Twitter, og en egen blogg.
 • Bison Design
 • Blakseth bobilutleie
 • Bobilutleie i Norge var landets ledende informasjonsnettsted om bobilutleie.
 • Clue ordbøker
 • Teres Colosseum i Oslo (frilans webredaktør).
 • Teres Colosseum Stavanger (frilans webredaktør)
 • Coop
 • Dagbladet
 • Teres Drammen, før: Drammen Private Sykehus (frilans webredaktør)
 • Element Logic, suksessbedrift på Kløfta som blant annet levererer det automatiske lager- og plukkesystemet AutoStore. Svært fornøyde kunder inkluderer Stormberg, Komplett, Bertel O. Steen og XXL.
 • Fedmeinfo.no
 • Fossingkraft (frilans webredaktør)
 • Gjenskinn gravminner - gravstøtter i rustfritt stål
 • Teres Hospitalet Aarhus
 • Teres Nobel, tidligere Nobel Clinic (frilans webredaktør)
 • Hellvik Hus
 • Inkognito
 • Intelma
 • Jacqueline AS - selskapskjoler (ballkjoler, festkjoler etc.) (også firmablogg).
 • Teres Stokkan (frilans webredaktør).
 • Slankeoperasjoner: Overvektsoperasjon.no
 • Läkarhuset Norr, Umeå
 • Lydmaskering.no (frilans webredaktør)
 • Låsspesialisten
 • Mediebyrået NettInvest
 • Mobile Info
 • Mosengs Dyreklinikk
 • Nytt perspektiv
 • Teres Hospitalet Parken
 • Plastiskkirurgi.no
 • Plastikkirurggruppen, Stockholm
 • Svanesang.no - fuglebilder
 • Teres Rosenborg (frilans webredaktør)
 • SEOforum
 • Teres Sørlandsparken (tidligere: Sørlandsparken Plastikkirurgi) (frilans webredaktør)
 • Tereskliniken Malmö Arena
 • Teres Medical Group (også firmablogg, Twitter og Facebook-sider) (frilans webredaktør). Teres Medical Group Denmark. Teres Medical Group Sverige. Teresmedicalgroup.com.
 • Trigcom
 • Teres Tromsø (Tromsø Private Sykehus) (frilans webredaktør)
 • Teres Tønsberg (frilans webredaktør)
 • Thermax - dokumentert brannsikring: Branntetting, brannteknisk rådgivning og annet arbeid innenfor brannsikring. Optimalisering av tekst og struktur på nytt nettsted. Webredaktørarbeid. Publiseringsløsning: Firmanett.  
 • Vakuumtek (frilans webredaktør etc.)
 • Verdu.no
 • Web Magasin
 • rapporter om nettstedsøk (med tilhørende fagsider) og søkemotoroptimalisering i samarbeid med Webkvalitet
 • 123 on Web
 • Aeston
 • Attend IT
 • Custom Publish
 • Silkfactory Media

 

Ring meg på tlf. 909 64 159 hvis du har noe spennende å tilby!

Korrekturavdelingen og andre prosjekter

Mine største (og mest lærerike) prosjekt er de egenutviklede nettstedene Wagneropera.net og Korrekturavdelingen.no. Jeg blogger om dette og hint på Svanesang.no.

Sicilia er en av mine lidenskaper. Mine bilder fra Sicilia finner du på Wondersofsicily.com.

Per-Erik Skramstad, Villa Palagonia

Dette er meg i den vidunderlige barokke villaen Villa Palagonia i Bagheria utenfor Palermo.
Foto: T. Egge

Korrekturavdelingen.no har jeg bygget opp fra grunnen. Jeg har stått for innhold, struktur, design, redesign, kundebehandling, administrering etc. Det er et kjempeprosjekt som har lært meg mye om innholdsproduksjon, hvordan man kommuniserer på nettet og søkemotoroptimalisering. Men nettstedets suksess er først og fremst at det dekker et stort behov og har et solid innhold som mange ønsker å lenke til. Dette er med på å gi nettstedet meget god synlighet i søkemotorene. Korrekturavdelingen er mitt (private) referanseprosjekt.

Jeg har skrevet en gjør-det-selv-rapport om hvordan man oppnår bedre synlighet på søkemotorene, men den er ikke lenger i salg.

Jeg har nulltoleranse for spam og søkemotorjuks, og deltok en stund på bloggen SEO Spam Cops, der vi skrev om syndere i bransjen.

Arbeidet jeg har gjort for andre, har inkludert innholdsproduksjon, oppbygging av nettsteder, fotografering, Facebook-annonsering, rådgivning, søkemotoroptimalisering, AdWords-kampanjer og administrering av nettsteder. Jeg har både store og små kunder.

 

 

For spesielt interesserte

Sjakkfeber aka Shakhmatnaya goryachka aka Chess Fever (Pudovkin, 1925)